Ανδρέα Παπανδρέου 99, 152 32, Χαλάνδρι

Άρθρα

Αγοραφοβία: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Ο όρος αγοραφοβία προέρχεται από τη λέξη αγορά, μία έννοια που μας είναι γνωστή από τα αρχαία χρόνια, καθώς ήταν το κέντρο της πόλης.

Κοινωνική φοβία: Τι είναι και πώς θεραπεύεται

                       Κοινωνική φοβία: Τι είναι και πώς θεραπεύεται

Σύμφωνα με τον Πλάτωνα «ο άνθρωπος είναι φύσει κοινωνικό όν». Είναι στη φύση του ανθρώπου να ζει και να δραστηριοποιείται ανάμεσα σε άλλους ανθρώπους.

Αδηφαγική Διαταραχή: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Η Αδηφαγική διαταραχή (Binge Eating Disorder) είναι μια ψυχική ασθένεια η οποία σχετίζεται με την τροφή.

7 απλοί τρόποι διαχείρισης θυμού

Ο θυμός είναι ένα έντονο συναίσθημα που συνοδεύεται από επιθετική τάση και έξαψη απέναντι σε ένα γεγονός απαράδεκτο και αρκετά δυσφορικό για το άτομο που το βιώνει. Είναι ένα απόλυτα υγιές συναίσθημα, ωστόσο όταν φτάνει σε υψηλά επίπεδα μπορεί να γίνει αρκετά καταστροφικό για τον άνθρωπο. Στις σύγχρονες συνθήκες ζωής, το άτομο δυσκολεύεται όλο και περισσότερο να κρατήσει την ψυχραιμία του σε κάποιες καταστάσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα συχνά να χάνει την υπομονή του και να βιώνει έντονες εκρήξεις θυμού συνήθως σε περιπτώσεις όπως στην οδήγηση, τη δουλειά, σε ουρές αναμονής, κ.ά.

Όταν οι γονείς διαφωνούν...

Οι άνθρωποι μαθαίνουν πώς να ασκήσουν το γονικό τους ρόλο από τα βιώματα που έχουν από τους δικούς τους γονείς, από άλλους ανθρώπους - πρότυπα με τους οποίους συναναστρέφονται, καθώς και από τις εμπειρίες που αποκτούν από το κοινωνικό τους περιβάλλον μεγαλώνοντας.

Οι μαγικές τροφές που εξαφανίζουν την κατάθλιψη!

Στις μέρες μας, όλο και περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από τα συμπτώματα της Κατάθλιψης. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.), η κατάθλιψη αποτελεί την 4η συχνότερη ασθένεια και πλήττει περίπου το 8% των Ελλήνων.

Κατάθλιψη στην Τρίτη ηλικία

Η Κατάθλιψη αφορά σε μια κατάσταση κατά την οποία το άτομο βιώνει έντονα το αίσθημα της θλίψης για το μεγαλύτερο μέρος της μέρας, υποβαθμίζοντας σημαντικά τη λειτουργικότητά του.