Ανδρέα Παπανδρέου 99, 152 32, Χαλάνδρι

Βιογραφικό

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΦΟΥΝΗ

Ψυχολόγος

Περισσότερα

Η Ευαγγελία Καφούνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η πτυχιακή της εργασία είχε ως θέμα τις μορφές ρατσισμού Ελλήνων απέναντι σε μετανάστες σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση ως βοηθός ψυχολόγου το 2010 στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής (Ε.ΚΕ.ΨΥ.Ε) στο Αιγάλεω και το 2011 στον Ξενώνα «SOS ELIZA», σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS.

Μετεκπαιδεύτηκε στη Γνωσιακή και Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής, ολοκληρώνοντας με επιτυχία εργασίες Ανάλυσης περιστατικού, καθώς και εργασίες με θέμα την Κοινωνική φοβία και την Οριακή διαταραχή προσωπικότητας.

Είναι μέλος του British Association for Counselling & Psychotherapy.
Συνεργάστηκε για τρία χρόνια ως ψυχολόγος στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) και συγκεκριμένα στη Μονάδα έγκαιρης παρέμβασης για έφηβους χρήστες ουσιών και τις οικογένειές τους (ΠΛΕΥΣΗ).

Ειδικεύτηκε στις δυσλειτουργίες πρόσληψης τροφής, παρακολουθώντας το Πρόγραμμα Διατροφικών διαταραχών και Παχυσαρκίας «Master Practitioner in Eating Disorders &Obesity», στο Κέντρο Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ).

Παρακολούθησε ένα διετές πρόγραμμα εκπαίδευσης με θέμα "Διαμορφώνοντας Συστημική Προσέγγιση" στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης Ανθρώπου (ΑΚΜΑ).


Έχει λάβει μέρος σε ημερίδες και σεμινάρια με θέματα όπως:

  • «Πρακτικές εφαρμογές στη διαχείριση του πένθους», στο Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής
  • Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Παρεμβάσεις πρόληψης στη σχολική και τοπική κοινότητα» της Μονάδας Κεθεά – Δίκτυο υπηρεσιών πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης.
  • Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ψυχιατρικού Τμήματος Σισμανογλείου
  • 4ο Εντατικό Σεμινάριο Εφηβικής Ιατρικής, Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ), Β’ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών.

Mάθετε να διαχειρίζεστε τις σκέψεις σας

και αντιμετωπίστε προβλήματα συναισθηματικής φύσεως και ψυχογενή σωματικά συμπτώματα

Μάθετε περισσότερα για τη μέθοδο